Cortenstaal wint aan populariteit als materiaalkeuze voor tuin- en landschapsarchitectuur, en het is geen verrassing waarom. Dit weerbestendige staal biedt een unieke combinatie van sterkte, duurzaamheid en esthetiek die het perfect maakt voor gebruik in bloembakken en plantenbakken. In deze blogpost zullen we de vele voordelen van cortenstalen bloembakken bespreken en waarom ze een geweldige aanvulling zijn op elke buitenruimte.

cortenstaal bloembakken 1

cortenstaal bloembakken 1

Enkele voordelen:

 1. Natuurlijke roestkleur: De roestkleurige patina die zich vormt op het oppervlak van cortenstaal is niet alleen aantrekkelijk, maar het biedt ook een beschermende laag die het staal beschermt tegen verdere corrosie. Deze natuurlijke kleur zorgt voor een warme en organische uitstraling die perfect past in de meeste tuin- en landschapsontwerpen. In tegenstelling tot traditionele metalen bloembakken, die kunnen afbladderen of corroderen, behoudt cortenstaal zijn esthetische kwaliteit door de jaren heen.
 2. Duurzaamheid en sterkte: Cortenstaal staat bekend om zijn uitstekende duurzaamheid en sterkte. Het is bestand tegen zowel extreme hitte als kou, waardoor het geschikt is voor gebruik in verschillende klimaten en weersomstandigheden. Bovendien is cortenstaal bestand tegen insecten en rot, waardoor het een ideale keuze is voor bloembakken die jarenlang meegaan.
 3. Onderhoudsvriendelijk: Cortenstalen bloembakken zijn uiterst onderhoudsvriendelijk. Ze hebben geen speciale behandelingen of coatings nodig om hun kleur of structuur te behouden. De beschermende roestlaag vormt zich vanzelf en beschermt het staal tegen verdere corrosie. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het aanbrengen van roestwerende verf of het regelmatig reinigen van de bloembakken.
 4. Milieuvriendelijk: Cortenstaal is een milieuvriendelijke keuze voor bloembakken. In vergelijking met andere materialen zoals kunststof of beton, is cortenstaal een duurzamere en meer verantwoorde keuze. Bovendien is het volledig recyclebaar, waardoor het een uitstekende optie is voor milieubewuste tuiniers en ontwerpers.
 5. Verschillende vormen en maten: Cortenstalen bloembakken zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en ontwerpen, waardoor u de perfecte bakken kunt kiezen die passen bij uw tuinontwerp en persoonlijke stijl. Of u nu op zoek bent naar grote plantenbakken om een statement te maken, of subtiele accenten wilt toevoegen met kleinere bakken, cortenstaal biedt een breed scala aan opties om uit te kiezen.
 6. Eenvoudige installatie: Cortenstalen bloembakken zijn relatief lichtgewicht en eenvoudig te installeren, vooral in vergelijking met bakken gemaakt van beton of andere zware materialen. Dit maakt het gemakkelijker om ze te verplaatsen en aan te passen aan uw tuinontwerp wanneer dat nodig is. Bovendien kunnen sommige cortenstalen bloembakken worden geleverd als platte pakketten, die u eenvoudig zelf kunt monteren.
 7. Combinatie met andere materialen: Cortenstaal kan moeiteloos worden gecombineerd met andere materialen zoals hout, steen, glas of beton, waardoor het een veelzijdige keuze is voor tuin- en landschapsontwerpen. De roestkleurige patina van cortenstaal biedt een mooi contrast met levendige bloemen en planten, en kan ook helpen om de natuurlijke schoonheid van andere materialen in uw tuin te accentueren.
 8. Aantrekkingskracht gedurende het hele jaar: Een van de grootste voordelen van cortenstalen bloembakken is hun vermogen om het hele jaar door visueel aantrekkelijk te blijven. In de winter, wanneer veel planten en bloemen in rust zijn, zorgt de unieke roestkleur van cortenstaal voor een interessant en opvallend element in uw tuin. Dit betekent dat uw buitenruimte er het hele jaar door uitnodigend en aantrekkelijk uit zal zien.
tuinmeubilair

tuinmeubilair

Conclusie:

Cortenstalen bloembakken bieden een unieke combinatie van esthetiek, duurzaamheid en functionaliteit die ze tot een uitstekende keuze maken voor tuin- en landschapsontwerpen. Met hun natuurlijke roestkleur, weerbestendigheid en onderhoudsvriendelijkheid, zijn cortenstalen bloembakken een slimme investering die zowel stijl als duurzaamheid aan uw buitenruimte zal toevoegen. Overweeg het gebruik van cortenstaal voor uw volgende tuinproject en geniet van de vele voordelen die dit prachtige materiaal te bieden heeft.

Lees hier meer

Gerelateerde artikelen

 • Published On: June 17, 2024Categories: Design, infra

  Door de jaren heen is er een mooie samenwerking ontstaan tussen TWW NEGAM & BT Metaal, en dit project “de herinrichting van de Berflobeek”, markeerde weer een hoogtepunt. Het was het decor voor een buitengewoon mooi project waar de NEGAM & BT Metaal nauw samenwerkten.

 • Published On: April 14, 2023Categories: Design

  BT metaal heeft al jaren een vruchtbare samenwerking met Camping de Witte Berg in Ootmarsum. Lees hier meer over.

 • Published On: March 13, 2023Categories: Design

  In een wereld waar moderne technologieën zoals smartphones en iPads steeds vaker de aandacht van kinderen opeisen, is het belangrijk om de speeltuin weer aantrekkelijk te maken.