BT Metaal gebruikt een breed scala aan hoogwaardige materialen in de productie van hun metaalproducten om aan de specifieke eisen en toepassingen van de klant te voldoen. Enkele van de meest voorkomende materialen die we gebruiken, zijn:

  1. Roestvrij staal: Roestvrij staal is een populair materiaal vanwege zijn uitstekende corrosiebestendigheid, sterkte en duurzaamheid. Het wordt vaak gebruikt voor machineonderdelen, basisframes en andere toepassingen waar een hoge mate van hygiëne en weerstand tegen corrosie vereist is
  2. Koolstofstaal: Koolstofstaal is een kosteneffectief en veelzijdig materiaal dat in veel van onze producten wordt gebruikt. Het is sterk, slijtvast en kan gemakkelijk worden gelast, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan toepassingen, zoals machineonderdelen en constructie-elementen.
  3. Cortenstaal: ook bekend als weerbestendig staal, is een legering van ijzer met kleine hoeveelheden koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom. Het belangrijkste kenmerk van cortenstaal is de beschermende roestlaag die zich vormt op het oppervlak en het staal beschermt tegen verdere corrosie. Deze roestlaag heeft een kenmerkende roodbruine kleur en geeft cortenstaal zijn unieke, natuurlijke en industriële uitstraling.

De keuze van het materiaal is afhankelijk van de specifieke eisen van het project, zoals de vereiste sterkte, corrosiebestendigheid, gewicht, esthetiek en kosten. Bij BT Metaal werken we nauw samen met onze klanten om het meest geschikte materiaal te selecteren dat aan hun behoeften en verwachtingen voldoet.