Door de jaren heen is er een mooie samenwerking ontstaan tussen TWW NEGAM & BT Metaal, en dit project “de herinrichting van de Berflobeek”, markeerde weer een hoogtepunt. Het was het decor voor een buitengewoon mooi project waar de NEGAM & BT Metaal nauw samenwerkten.

In het hart van Hengelo, bevinden zich meerdere beken, waaronder de Berflobeek.

De Berflobeek stroomt via Kristalbad door de Berflo Es rustig door naar het centrum van de stad.

De beek lag verstopt in de binnenstad, tussen de bebouwing.

Door de toename van hevige regenbuien, langdurige droogte en hoge tropische temperaturen is er vaker last van wateroverlast óf droogte.

Om wateroverlast tegen te gaan heeft de NEGAM, in opdracht van het Waterschap Vechtstromen, meer ruimte gecreëerd voor de beek.

Zo kan de beek het water beter afvoeren.

Nu, na de opknapbeurt kan iedereen (nog) meer genieten van het blauw en groen in Hengelo. De beek kreeg meer ruimte en de omgeving is parkachtig aangelegd, met bomen, wadi’s en een wandelpad.

BT Metaal leverde maatwerk in de vorm van hoekstukken op de oeverranden, een robuuste brug over de beek en meters leuningwerk voor over het nieuwe, strakke talud dat door de vakmensen van de NEGAM is aangebracht.

Alles is in nauw overleg uitgevoerd. Vanuit het bestek, de zienswijzen en ideeën, het opmeten en de situatie ter plekke beoordelen is er een geweldig mooi resultaat tot stand gekomen.

De secure meetgegevens zijn bij ons op het kantoor uitgewerkt tot een compleet plan met passende (detail)tekeningen.

Daardoor konden alle onderdelen in onze werkplaats tot een nauw passend eindresultaat verwerkt worden, een brug over de beek, de afdekkers over de oeverranden en de 58 meter leuningwerk.

Alles verzinkt en voorzien van een mooie coating in kleur, daardoor weerbestendig.

Het eindresultaat is indrukwekkend, met een strakke en functionele uitstraling die alle betrokkenen tevreden stemt, van de lokale gemeenschap tot de betrokken partijen.

Wij, van BT Metaal, staan klaar om nog meer van dit soort mooie toekomstige uitdagingen aan te gaan.

#trots #samenwerken

@BTMetaal @NEGAM

#Berflobeek #renovatie

#infra #hekwerk #brug

Lees hier meer

Gerelateerde artikelen